Afecțiuni​

Suporturile plantare Foot Supports sunt proiectate pentru a oferi piciorului un sprijin suplimentar, ameliorând echilibrul prin realinierea gleznei, a picioarelor și a șoldurilor. Prin susținerea celor 4 arcade, suporturile plantare corectează în mod natural biomecanica întregului corp, îmbunătățind postura și diminuând tensiunile articulare. 

Dureri de picioare.

Piciorul este o rețea complexă de oase, mușchi, tendoane și ligamente cu sarcina de a transporta întreaga greutate corporală. Din acest motiv piciorul este predispus la afecțiuni și dureri. Durerea de picioare poate avea un impact sever asupra calității vieții. Suprasolicitarea piciorului, cauzată de o aliniere proastă a sistemului osos sau de o susținere incorectă, poate cauza diferite afecțiuni, motiv de dureri și disconfort. Cele mai comune sunt: artrită, bătături, călușuri, aluce valgo, platfus, talonita, fascită plantară, turf toe, metatarsalgia Morton, pinten de călcai, etc.

Dureri de spate.

Reprezentând doar 2% din masă corporală, picioarele susțin restul de 98%. Așadar nu este de mirare că dezechilibrele la nivelul piciorului pot cauza  încordarea și suprasolicitarea mușchilor întregului corp, mai ales mușchii spatelui. Multe persoane suferă de dureri ocazionale de spate după statul îndelungat în picioare, iar altele experimentează o durere ascuțită la nivel lombar. Indiferent de tipul de durere, atunci când susținerea lipsește și corpul nu este aliniat în mod corect, spasmele musculare la nivelul spatelui pot apărea spontan, cu efect devastator asupra întregului corp. Suporturile plantare Foot Supports sunt concepute pentru a oferi susținerea ideală piciorului, lucru care ajută la relaxarea și bună funcționare a mușchilor dorsali și paravertebrali, prevenind dureri și disconfort.

Dureri de gambe

Durerea de gambe poate apărea aproape în orice moment, inclusiv noaptea sau în timpul exercițiului fizic și poate îngreuna activitățile de zi cu zi,  inclusiv somnul sau mersul pe jos. În funcție de cauza durerii, simptomele pot fi diferite; lipsa de forță, amorțeală, crampe, dureri și furnicături sunt printre cele mai frecvente. Toate acestea sunt cauzate de dezechilibre ale biomecanici piciorului care afectează poziția gleznelor și a genunchilor. Această aliniere proastă face ca mușchii picioarelor să muncească mai mult pentru a compensa alinierea greșită, în vederea menținerii echilibrului. Suporturile plantare sunt proiectate pentru a stabiliza piciorul și pentru a realinia scheletul, ceea ce ajută la normalizarea funcției articulațiilor, inclusiv a nervului sciatic. 

Dureri de genunchi.

Durerea de genunchi, localizată sau difuză, este foarte frecventă și deseori restricționează mobilitatea. Torsiunea sau flexiunea excesivă la nivelul picioarelor poate schimba poziția gleznei și este adesea cauza durerilor comune de genunchi.  Sensibilitatea, umflarea și rigiditatea genunchiului pot provoca instabilitatea articulației, ceea ce face dificilă implicarea în activități zilnice, cum ar fi mersul sau urcarea și coborârea scărilor. Stabilizarea piciorului, cu ajutorul suporturilor plantare, ajută la menținerea gleznei într-o poziție optimă, reducând presiunea și stresul asupra articulației genunchiului.

Dureri de șold.

Susținerea corectă a sistemului osos și articular, în special prin suportul ideal a celor patru arcade ale piciorului, ajută la menținerea unei posturi neutre și adecvate, îmbunătățeste biomecanica, ajută articulațiile să funcționeze natural și mușchii să lucreze în mod eficient. Acest lucru este important în special pentru persoanele care deja suferă de dureri de șold. În funcție de cauza exactă a durerii, simptomele unui sold nealiniat și suprasolicitat pot include disconfort la coapsă, inghinal, în interiorul sau în afară șoldului și a feselor. Această durerea se poate agrava cu timpul sau datorită activităților fizice și poate limita semnificativ mișcarea. Modificările în biomecanica șoldului pot duce în timp la afecțiuni ale spatelui. Stabilizarea structurii piciorului, cu suporturi plantare, poate ajuta la îmbunătățirea biomecanicii și la realinierea sistemului scheletului reducând stresul și presiunea pe șolduri.

Dureri de glezne.

Glezna este una dintre cele mai importante articulații din corpul uman și este făcută pentru a sprijini întreaga structura scheletrică. Alcătuită din doar trei oase, glezna este esențială pentru mișcare, dar și una dintre cele mai frecvent accidentate articulații din corp. Majoritatea durerilor de gleznă apar ca urmare a unor leziuni sportive și implică adesea sensibilitate, umflare și rigiditate a articulației. Dureri în timpul mersului sunt de asemenea frecvente. Aceste dezechilibre structurale ale piciorului și o biomecanică deficitară, pot provoca dureri semnificative de gleznă. Suporturile plantare ajută la susținerea corespunzătoare a celor patru arcuri ale piciorului, contribuie la realinierea scheletului, reduce stresul și presiunea pe gleznă.

Dureri de călcâie.

Osul călcâiului este cel mai mare os din picior și este punctul principal de contact când pășim, absorbind o mare parte din șoc. Durerea de călcâi este extrem de frecventă iar aceasta, în timp, poate provoca o schimbare a mersului și a posturii generale, dând  așadar origine la dureri de genunchi, șolduri și spate. Durerea la călcâi este deseori o durere constantă, cu episoade de durere ascuțită în centru sau pe marginea interioară a călcâiului. Durerea în zona tendonul lui Ahile este de asemenea frecventă. Suporturile plantare ajută la reducerea durerilor prin susținerea celor patru arcuri ale piciorului, reducând stresul și hiperextensia mușchilor și a ligamentelor.

Vrei să devii distribuitor?

Copyright © 2023 Foot Balance Supports