Studiu Clinic

Mărturii și rezultate clinice pentru suporturile plantare (talonetele) Foot Supports

Dave Dolman, medic ortoped

Spitalul Whanganui 

100 Heads Rd, Gonville, Whanganui 4501, Noua Zeelandă

August 2011

Sunt medic specialist ortoped și am distribuit aproximativ 100 de perechi de talonete Foot Supports în ultimele 12 luni. Este vorba despre persoane cu vârste cuprinse în intervalul 17-85 de ani, de ambele sexe, atât active, cât și sedentare. Aproximativ 50% dintre acești clienți au avut anterior diverse produse pentru suport plantar.

Doar 5 persoane au declarat că nu au simțit nicio îmbunătățire în ceea ce privește simptomatologia, însă acești oameni nu păreau consecvenți în urmarea recomandărilor și este posibil să nu fi acordat talonetelor Foot Supports suficient de mult timp pentru a fi eficiente. O viață întreagă de posturi incorecte, care au dus la apariția simptomelor, necesită perseverență pentru corectare.

Nimeni nu a declarat că sunt incomode. Nu simt nevoia de a continua programările cu acești pacienți, deoarece și-au găsit deja rapid alinarea.

Problemele cu care am avut succes includ fasciita plantară, piciorul în pronație excesivă, genunchii inflamați, durerile/disconfortul/stresul în regiunea lombară și diferitele tipuri anormale de mers.

Feedback-uri primite după tratamentul ortopedic:

  • Reducerea durerii
  • Capabili să parcurgă distanțe mai lungi, fără disconfort
  • Nu sunt voluminoase
  • Sunt potrivite pentru încălțămintea elegantă și invizibile în majoritatea tipurilor de încălțămintei
  • Oamenii doresc să le fi „descoperit” mai devreme
  • Utilizatorii sunt umiți de o soluție atât de simplă, dar eficientă

În general, consider gama de produse Foot Balance eficientă, oferind satisfacție pacienților.

30 de ani, bărbat, inginer, jucător de fotbal.

Acuza dureri de picioare în timp ce juca fotbal, avea impresia ca aterizează pe mijlocul tălpii la alergare. Ocazional, acuza dureri la nivelul tendonului lui Ahile.

I-am sugerat purtarea talonetelor Balance Walker cu susținere medie.

După 4 jocuri, a observat că durerea s-a redus la jumătate. Acum, le poartă doar când joacă fotbal.

72 de ani, femeie, pensionară, lucrează mult cu mâinile – obiecte artizanale, cusut și tricotat.

Acuza durere cervicală, la nivelul umerilor și în regiunea lombară.

A fost investigată de mai mulți medici ortopezi, fără diagnostic, i-am fost recomandat.

I-am recomandat să poarte Balance Relaxer prin casă. După o săptămână, deja a simțit ameliorarea disconfortului.

48 de ani, femeie, operator comercial supermarket, stă toată ziua în picioare.

După 2 ore de muncă, acuza rigiditate și o senzație de greutate la nivelul coloanei vertebrale inferioare, inițial ameliorate de întinderi, însă din ce în ce mai intense pe măsură ce ziua continua, fără dureri acute sau furnicături.

I-am sugerat schimbarea încălțămintei și purtarea Balance Walker. A simțit imediat ameliorarea.

47 de ani, femeie, debut brusc al bolii Parkinson.

De obicei, este foarte activă – mamă ocupată, îngrijește părinții în vârstă în propria lor casă, merge pe jos câte 10 km/zi, de 5 ori pe săptămână.
De la diagnostic, activitatea sa a scăzut semnificativ din cauza instabilității și a pierderii echilibrului. A devenit foarte frustrată în acest sens.
A inceput să poarte Balance Walker în interiorul pantofilor sport și acum merge din nou până la 3 km pe cont propriu.

45 de ani, bărbat.

Acuza dureri conice de genunchi, din cauza unori leziuni vechi de rugby și posibilă încălțăminte neadecvată atunci când juca rugby în copilărie. Cicatrici multiple de la intervențiile chirurgicale la genunchi.
Acum, șofer de taxi, acuză dureri de genunchi, agravate de urcarea și ieșirea din vehicul și de ridicarea obiectelor grele din portbagaj. Lucrează în ture de 10-12 ore.

I-am recomandat să poarte Balance Walker, iar durerea de genunchi s-a ameliorat aproape peste noapte, iar după o lună a dispărut complet.

77 de ani, bărbat.

A suferit 2 accidente vasculare cerebrale minore, cu afectarea echilibrului și a percepției spațiale, nesigur de stabilitate atunci când atinge pământul, în special când este obosit, fără dureri, îngrijorat de căderi, trăiește singur. Suferă în continuare de atacuri ischemice tranzitorii.

După 2 săptămâni de purtat Balance Walker, se simte mult mai încrezător în casă și în jurul casei. După ultima consultație, începuse să meargă pe jos pe aleea din fața casei.

41 de ani, bărbat, muncitor în fabrică.

Are picior plat, cu arcade prăbușite. A încercat talonete „la comandă”, scumpe, fără rezultate.

A încercat Balance Walker, s-a simțit mai bine imediat, nu raportează vreun disconfort. Afirmă că sunt ușor de schimbat între pantofi și usor de curățat.

30 de ani, bărbat, culturist.

Acuza dureri de picioare atunci când făcea genuflexiuni cu gantere grele.

Recent, și-a cumpărat o altă pereche de Balance Worker pentru muncă  – livrează broșuri în cutiile poștale, mergând aproximativ 15 km zilnic.

29 de ani, femeie, asistentă medicală.

A încercat multe perechi de încălțăminte cu talpă moale. Era obișnuită să meargă acasă cu picioarele obosite, s-a gândit că este normal pentru meseria de asistentă.

Acum, folosește Balance Worker – raportează alinarea durerilor de picioare după câteva zile de folosire.

41 de ani, bărbat, excursionist pasionat.

Acuza dureri la ambii genunchi doar când cobora pe dealuri abrupte. A crezut că trebuie să înfrunte durerea, punând-o pe seama vârstei.
Balance Walker, purtate atunci când face drumeții, l-au ajutat considerabil și l-au făcut să se gândească cu adevărat la postura sa când este în natură.

35 de ani, bărbat, ofițer de poliție, ușor supraponderal.

Diagnosticat cu fasciită plantară de către medicul ortoped. Acuza durere constantă în ambele călcâie. Lua medicamente antiinflamatoare la fiecare 6-8 ore.

Un prieten i-a recomandat să folosească Balance Workers. A simțit o ameliorare a durerilor acute de călcâi într-o săptămână și, de asemenea, durerea de genunchi a cedat, acesta fiind un bonus, deoarece a crezut că are genunchi artritici.

52 de ani, femeie, asistentă în sala de operații și participantă Ironman.

Suferea de pronație severă în timpul alergării, provocând dureri bilaterale la nivelul genunchilor, care la rândul lor au provocat dureri lombare.

I-am recomandat să poarte Balance Walker, a fost nevoie de perseverență din partea ei deoarece a simțit alergarea diferită, dar durerea de genunchi s-a ameliorat după aproximativ 2 luni.

A declarat că sunt ușor de schimbat între pantofii de antrenament, le folosește și atunci când lucrează și stă perioade lungi de timp în picioare.

51 de ani, bărbat, avocat și pasionat de tenis.

Suferea de dureri de călcâi, a încercat plasturi cu gel, fără rezultate. Lua antiinflamatoare orale înainte de meciuri.

După 3 săptămâni de purtat Balance Walker, durerea aproape că a dispărut.

22 de ani, femeie, fotomodel, poartă în mod constant încălțăminte cu toc înalt.

Acuza dureri în regiunile metatarsiene la ambele picioare.

I-am recomandat să nu mai poarte tocuri, dar acest lucru nu este o opțiune, deoarece dorește să continue cariera de model.

Balance Relaxer, purtați atunci când nu lucrează, și pantofii cu talpă plată în timpul liber par să atenueze durerea și o face mai tolerabilă atunci când lucrează.

30 de ani, femeie, mamă a 4 copii.

Singurul timp pentru ea era reprezentat de o plimbare dimineața timp de o oră, dar a trebuit să se oprească din cauza durerii generalizate de la nivelul piciorului.
A fost trimisă la mine de un coleg, medic podolog. I-am recomandat Balance Walker și să își schimbe pantofii vechi cu talpa uzată.

S-a simțit „puțin ciudat la început”, dar după 3 zile de mers pe distanțe scurte, a observat o îmbunătățire. A simțit cum i-au îmbrățișat piciorul. Este încântată și va continua să crească treptat distanțele de mers.

58 de ani, femeie, neurom dureros la piciorul stâng.

A încercat talonete personalizate la $185/perechea, fără nicio îmbunătățire, i s-au părut prea rigide.
Cu Balance Walker, după 1 săptămână, a observat că durerea acută s-a redus la o durere ușoară și gestionabilă. A fost mulțumită că au ajuns atât de repede.

82 de ani, femeie, pensionară, sedentară.

Acuza inrăutățirea durerii bilaterale de la nivelul călcâielor, chiar și atunci când purta papuci din blana de oaie. Refuza să iasă din casă. Încercase multe inserții diferite pentru pantofi, fără îmbunătățiri.

Inițial, a fost foarte sceptică cu privire la produsele Foot Supports atunci când i-au fost prezentate. A început să poarte Balance Relaxer, iar după 2 săptămâni a observat o îmbunătățire surprinzătoare și a comandat și câteva perechi de Balance Walker pentru pantofi.

20 de ani, bărbat, student, pasionat de mers sportiv pe distante lungi.

Diagnosticat cu pronație excesivă în timpul mersului, care creează oboseală lombară. Folosea gel antiinflamator pentru a contracara disconfortul lombar.

A încercat Balance Walker, iar după 4 săptămâni de purtat pe distanțe scurte, simte corectarea pronației și disconfortul lombar este atenuat.

42 de ani, femeie, recepționeră.

Acuza durere generalizată la nivelul picioarelor de 12 luni. Doctorul i-a sugerat injecții cu steroizi, dar a fost reticentă să le încerce.

Și-a cumpărat singură Balance Worker. Interesant este că durerea la piciorul stâng s-a rezolvat după câteva zile, iar după 1 lună de purtat, durerea bilaterală a fost redusă la un disconfort suportabil.

21 de ani, femeie, studentă și alergătoare pe pistă.

Acuza durere tibială după un antrenament intens pe suprafețe dure. Antrenorul a sugerat o evaluare și s-a dovedit că are pronație excesivă a piciorului.

Acum, folosește Balance Worker cu ridicare pentru a minimiza mișcarea piciorului în interiorul încălțămintei și pentru a sprijini mușchii din jurul tibiei. Nu va mai alerga fără ei.

81 ani, bărbat, pensionar, pasionat de grădinărit.

Acuza amorțeli și furnicături în vârful degetelor de la picioare, dar și la nivelul călcâiului, mai ales când purta cizme de cauciuc.

I-am recomandat să poarte cizme din cauciuc cu căptușeală în interior și Balance Worker cu piele.
După o lună de purtat constată că senzația normală a revenit în cea mai mare parte și poate continua grădinăritul pentru perioade mai lungi.

35 de ani, bărbat, lucrător în magazin, lucrează perioade lungi de timp în picioare și cară cutii grele în timpul zilei de muncă.

Acuza dureri lombare. Lua analgezice în majoritatea zilelor.

Are arcadele tălpii foarte joase, i-am recomandat să poarte Balance Worker. După 1 lună, nu a observat nicio îmbunătățire și simțea dureri la nivelul mușchilor gambei. L-am sfătuit să persevereze și l-am asigurat că disconfortul muscular inițial este normal și ar trebui să se reducă în timp.

58 de ani, bărbat, contabil, alergător pasionat.

Cea mai mare parte a vieții s-a confruntat cu arcadele piciorului căzute, care îi cauzau dureri la genunchi și șold atunci când alerga sau mergea repede.
Celelalte produse pentru suport plantar pe care le-a încercat au părut să contribuie la probleme.

Poartă pantofi de alergare de înaltă calitate. Îi plac Balance Walker, fiind mai susținătoare și solide.

41 de ani, femeie, dansatoare sportivă.

Acuza disconfort și oboseală la ambele picioare, simțea ca și cum degetele de la picioare erau înghesuite în pantofi. A încercat multe tipuri diferite de pantofi de dans.

Balance Worker o ajută foarte mult și sunt ușor de schimbat, fiind compatibile cu toate tipurile de încălțăminte de dans.

31 de ani, femeie, șomeră, gospodină.

Suferă de pinteni calcaneeni, cu complicații neuronale.

Balance Walker a ameliorat presiunea ce provoca dureri ascuțite în arcade. Inițial, i s-au părut incomode, dar utilizarea repetată a reușit să o convingă.

35 ani, bărbat, sudor, muncitor în fabrică, supraponderal.

Simțea o senzație de oboseală la nivelul gleznelor la sfârșitul unei zile de lucru și are picioarele plate, ceea ce îi cauzează durere.

Balance Walker, purtate în cizmele de lucru, au ameliorat senzația de oboseală, deși schimbarea talonetelor în diferite încălțări i s-a părut puțin dificilă la început.

Combinația de exerciții de întărire a musculaturii piciorului, așa cum i-a recomandat medicul fizioterapeut, și Balance Relaxers, purtate în încălțămintea de zi cu zi, i-a diminuat durerile acute.

28 ani, bărbat, jucător de squash.

Suferă de tendinită ahileană, urmată de ruptura tendonului lui Ahile. Întinderile ajută, dar durerea continuă la nivelul călcâiului.

A început să poarte Balance Walker și durerea a dispărut după 2 luni, dar tensiunea în zonă persistă.

78 de ani, femeie, pensionară, voluntară.

Simțea picioarele obosite la sfârșitul zilei.

Combinația dintre relaxarea picioarelor, masaj și  purtarea talonetelor Balance Walker cu piele au îmbunătățit situația. De asemenea, a observat o schimbare în modul în care merge.

36 de ani, bărbat, profesor și jucător de golf. Practică mai multe sporturi, se plimbă mult și aleargă.

Acuza durere la nivelul genunchilor, spatelui și picioarelor.

I-am recomandat să poarte Balance Walker. Durerea a crescut în intensitate la nivelul genunchilor în primele 2 săptămâni, dar s-a îmbunătățit ulterior lent. Durerea de la nivelul picioarelor s-a diminuat. Durerea de spate persistă, dar poate fi din cauza răsucirii corpului atunci când joacă golf.

65 de ani, femeie, personal de curățenie, recent pensionată.

Acuza durere sau tensiune cronică în zona lombară. A încercat schimbarea patului, yoga și masaj, fără îmbunătățiri.

A inceput să poarte Balance Relaxer și este plăcut surprinsă de simplitatea produsului și uimită că i s-au redus semnificativ durerile de spate. Nu mai este conștientă de faptul că le are în pantofii, iar când nu le poartă le simte lipsa.

Vrei să devii distribuitor?

Copyright © 2022 Foot Balance Supports​